Rolig matlagningsaktivitet för barn

Vi på Småkockarna har målet att förmedla goda vanor för barn redan i tidig ålder, genom att hjälpa dem lära sig laga enkel och god mat själva med få ingredienser. Det är en rolig matlagningsaktivitet för barn.

När barn engagerar sig i något lär de sig mycket mer, därför tar vi deras nyfikenhet i beaktning när vi introducerar olika råvaror och låter dem få utlopp för sin kreativitet när de sedan själva får prova att laga mat.

Sedan jag lät mina egna barn börja hjälpa till i köket ser jag hur deras egna självförtroende har ökat och hur de vågar prova nya smaker och kryddor. Det roligaste är när de sedan kan känna sig stolta över något de skapat, då tycker de också att maten helt plötsligt smakar godare.

Detta tycker jag är en nyckelpunkt i hur man får barn och ungdomar att tycka om nyttig mat, i tidig ålder. Då skapar man goda vanor i grunden. Det blir nästan självklart att de väljer att äta ett nyttigare mellanmål istället för färdiga snacks, och det blir som en aktivitet att laga middag tillsammans.

Småkockarna erbjuder roliga matlagningskurser anpassade för barn så att de enkelt ska kunna ta till sig nya kunskaper. De får känna sann matglädje tillsammans med andra barn och sedan bjuda hela familjen på mat de själva har lagat. På så sätt hjälper vi barn bygga upp en hälsosam kontakt med mat, rätt näring och nyttiga råvaror.

Välkommen till vår kurssida för att läsa mer om varje kurs!