Helgkurs: Småkockar 5-13 år

Från: 2,995 kr

Vårens helgkurs består av 4 kurstillfällen som startar 15 januari och sen hålls varannan vecka.

Varje kurs är unik och inget recept är återkommande. Vi fortsätter med nya menyer och olika utmaningar så att barnen successivt ökar på sin kunskap och självsäkerhet i köket.

Hur man bokar:
1. Klicka på startdatum
2. Klicka på tid (det ska bli en grön ruta)
3. Skriv in ditt barns namn
4. Klicka på BOKA NU

  • Grupp på SÖNDAGAR: 10:00-11:30

Bokningsdetaljer

Kategori:

Beskrivning

Vårens helgkurs består av 4 kurstillfällen som startar 15 januari och sen hålls varannan vecka.

Vi fokuserar på kunskaper kring råvaror, lär oss använda köksredskap, säkerhet i köket, hygien och hälsa. Våra yngsta småkockar har skyddshandskar på sig då det används vassa redskap.

Under varje kurstillfälle lagar vi roliga och spännande maträtter med få och enkla ingredienser. De olika råvarorna och deras smaker lyfts fram på ett engagerande sätt där de små kockarna får känna, lukta och smaka själva. De lär sig hur olika smaker passar ihop, hur kryddor används och vilka deras olika fördelar är. På så sätt lär de sig variera smakerna med enkla medel för en mer allsidig kost.

Vi lär oss:

  • Hygien
  • Hantera köksredskap
  • Kunskap kring råvaror
  • Laga egna maträtter
  • Samarbeta med varandra
  • Presentation/dekorering
  • Nyfikenhet
  • Öppenhet

Barnen får laga sin mat själva och våga prova nya smaker. Detta stärker deras självförtroende och engagemang. Vi pratar om olika utbytbara råvaror som exempelvis råsocker istället för vitt socker, mindre salt, fullkornsmjöl med flera. Kursen förmedlar goda vanor för framtiden och utvecklar deras medvetenhet kring mat.

Småkockarna äger rätt att vid färre än fem deltagare avboka alt. omboka kursdeltagaren.

Mer information

1.KLICKA HÄR

Söndag 10:00-11:30

2.KLICKA HÄR

Söndag 6 mar, Söndag 20 mar, Söndag 3 apr, Söndag 17 april

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Helgkurs: Småkockar 5-13 år”