Sommarläger med Småkockarna och Monas Simskola

Betygsatt 5.00 av 5 baserat på 1 kundrecension
(1 kundrecension)

Under sommarlovets första veckor erbjuder vi på Småkockarna, i samarbete med Monas simskola, två roliga, inspirerande och lärorika sim- och matlagningsläger för barn i åldrarna 5-13 år.

Bokning av platser sker på Monas Simskolas hemsida. Begränsat antal platser för varje vecka. Först till kvarn!

Boka en plats här.

På dessa sommardagar börjar vi dagarna hos Småkockarna där vi lär oss laga nyttiga, goda och enkla måltider från grunden. Simundervisningen på Monas Simskola är uppdelad i olika kurser baserat på kunskapsnivå där vi övar teknik och lär oss att simma rätt.

Schema 

09:00 – Matlagningskurs på Småkockarna.
11:30 – Lunch som vi lagat själva.
12:00 – Åker badbuss till Breviksbadet, Lidingö.
12:30 – Simlektioner med Monas Simskola.
14:00 – Minigolf/bollsporter/dans.
14:30 – Glass-/fruktpaus samt mellanmål från Småkockarna.
15:00 – Fri bad.
15:30 – Slut för dagen!

Såväl nybörjare som vana små kockar och simmare kan delta på Småkockarnas och Monas Simskolas sommarläger.

 

Kategori:

Beskrivning

OM KURSER PÅ SMÅKOCKARNA

Vi börjar med grundläggande information i början av varje lektion. Detta följs sedan av en kort genomgång av receptet där vi tittar på nyckelpunkter och saker man ska tänka på.

Sedan sätter matglädjen igång och alla får vara med och laga sin egna rätt. Här får barnen följa receptet men för också göra sina egna val. Våra yngsta småkockar har skyddshandskar på sig då det används vassa redskap.

Vi lär oss:

 • Hygien
 • Hantera köksredskap
 • Kunskap kring råvaror
 • Laga egna maträtter
 • Samarbeta med varandra
 • Presentation/dekorering
 • Nyfikenhet
 • Öppenhet

Barnen får laga sin mat själva och uppmanas prova nya smaker. Detta stärker deras självförtroende och engagemang. Vi pratar om olika utbytbara råvaror som exempelvis råsocker istället för vitt socker, mindre salt, fullkornsmjöl med flera. Kursen förmedlar goda vanor för framtiden och utvecklar deras medvetenhet kring mat.

OM KURSER PÅ MONAS SIMSKOLA

Monas Simskola lär ut simning steg för steg. Under simlektionerna lägger vi betoningen på att lära ut den rätta tekniken. Vi lär ut simning i väl avgränsade moment. Våra simlärare ser till att deltagaren verkligen behärskar det som ingår i ett moment innan man börjar med nästa. Vi har planerat undervisningen så att varje deltagare blir sedd och får individuell respons. På Monas Simskola får varje deltagare det stöd hon eller han behöver.

Våra simlärare har både pedagogisk kunskap i att lära ut simning och att arbeta med barn. Alla som arbetar hos oss är livserfarna och trygga personer. Som förälder vet du att dina barn är i goda händer.

1 recension av Sommarläger med Småkockarna och Monas Simskola

 1. Betygsatt 5 av 5

  Jojjo

  Kul kombination med simning och mat 🙂

Skriv en recension