Beskrivning
- Datum: 3/5, 17/5, 24/5 & 31/5
- 525 kr/tillfälle.
- Boka plats senast 48 h innan den aktuella kursens start.
- Uppehåll för skollov.
Vi börjar med grundläggande information i början av varje lektion. Detta följs av en kort genomgång av receptet där vi tittar på nyckelpunkter och saker man ska tänka på.
Sedan sätter matglädjen igång och alla får vara med och laga sin egna rätt. Här får barnen följa receptet men får också att göra sina egna val.
Vi lär oss:
- Hygien
- Hantera köksredskap
- Kunskap kring råvaror
- Laga egna maträtter
- Samarbeta med varandra
- Presentation/dekorering
- Nyfikenhet
- Öppenhet
Barnen får laga sin mat själva och uppmanas våga prova nya smaker. Detta stärker deras självförtroende och engagemang. Vi pratar om olika utbytbara råvaror som exempelvis råsocker istället för vitt socker, mindre salt, fullkornsmjöl med flera. Kursen förmedlar goda vanor för framtiden och utvecklar deras medvetenhet kring mat.
Småkockarna äger rätt att vid färre än fem deltagare avboka alt. omboka kursdeltagaren.
Leopold (verifierad ägare) –
Toppen med möjlighet till att få prova på enstaka gånger! Det gav definitivt mersmak och skapade ytterligare en kock i familjen.