Småkockarnas Kockskola – Nivå 1

Från: 2,765 kr

Nu vässar vi knivarna och öppnar upp vårt kök för de mest entusiastiska unga kockarna! Det här är skolan för matlagningsfantaster i åldrarna 12-16 år som har ett genuint intresse för matlagning.

Småkockarnas Kockskola har premiär den 28 augusti (OBS! Framflyttad kursstart från 21 augusti). Kurserna pågår måndagar mellan kl. 16.30-19.00. Genomgång och fika kl. 16.30-17.00. Obligatorisk närvaro från kl. 17.00.

Endast 16 platser. Först till kvarn!

Läs mer om Småkockarnas Kockskola, med totalt 28 tillfällen under ett helt år, i den längre beskrivningen nedan.

Detta köp gäller för Småkockarnas Kockskola nivå 1 – Kockens grunder i köket. Boka plats på kommande nivåer här:
Nivå 2 – Mästersåser och mellansvåra menyer. Kursstart 6 november.
Nivå 3 – Proffsbagarens grunder och avancerad matlagning. Kursstart 22 januari.
Nivå 4 – Mästerkockarnas egna val. Kursstart 9 april.

Hur man bokar en plats på nivå 1:
1. Klicka på startdatumet den 28 augusti. 
2. Klicka på tid (det ska bli en grön ruta)
3. Skriv in ditt barns namn
4. Klicka på BOKA NU

Kontakta oss gärna för mer information, 0708 – 93 13 13.

  • MÅNDAGAR: 16:30-19:00

Bokningsdetaljer

Kategori:

Beskrivning

Nu vässar vi knivarna och öppnar upp vårt kök för de mest entusiastiska unga kockarna! Det här är skolan för matlagningsfantaster i åldrarna 12-16 år som har ett genuint intresse för matlagning.

Småkockarnas Kockskola ger unga kockar möjligheten att skapa fantastiska matupplevelser och en bra grund att stå på om man skulle vilja fortsätta vägen inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Vi går igenom ett brett spektrum av tillagningsmetoder, livsmedelskunskaper och säsongsmenyer så att de vetgiriga eleverna får en allsidig kännedom i köket. Med flertalet studiebesök och gästföreläsare får de unga kockarna en inblick i hur kunskaperna tillämpas i praktiken.

Utbildningen, med totalt 28 tillfällen under ett helt år, är indelad i fyra nivåer med sex lektioner och ett studiebesök i varje nivå. I samband med kursstarten får mästerkockarna en egen kockrock, kniv och kockmössa – ja, precis som professionella kockar ska ha! På sista kursen i varje nivå har vi ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Eleverna får Småkockarnas diplom, efter avslutad kurs, som tydligt visar upp vilka kunskaper och matlagningsfärdigheter eleven besitter.

Småkockarnas Kockskola har premiär den 28 augusti (OBS! Framflyttad kursstart från 21 augusti). Kurserna pågår måndagar mellan klockan 16.30-19.00. Genomgång och fika klockan 16.30-17.00. Obligatorisk närvaro från klockan 17.00. Inga förkunskaper krävs – förutom ett genuint intresse för matlagning! På första nivån går ledarna grundligt igenom kockens grunder i köket och därefter följer påbyggnadsnivåer som stiger i svårighetsgrad. 

Nedan följer övergripande information om de olika nivåerna:

Nivå #1 – Kockens grunder i köket

Vi lär oss om kökets olika redskap, hygienrutiner, hack- och skärtekniker, näringslära och livsmedelskunskap. Vi går bland annat grundligt igenom livsmedelshantering, hygienrutiner samt olika kategorier av råvaror. Varje kurs behandlar ett specifikt tema och vid varje kurstillfälle lagar vi en inspirerande meny som speglar dagens teoridel.

Nivå #2 – Mellansvåra menyer och mästersåser

Nu är det dags att börja utmana de unga kockarna ordentligt. Vi lär oss flertalet såser, exempelvis hemslagen bearnaise, sauce verte och en klassisk vitvinssås samt tillhörande rätter. Vi gör egen pasta, lagar grytor och går igenom stycktekniker. Efter denna kurs ska våra kockar, på ett imponerande vis, exempelvis kunna stycka en kyckling. I denna nivå utser vi även vinnaren av Den Stora Soppduellen och så avslutar vi nivån med en välsmakande julbuffé dit alla föräldrar är välkomna!

Nivå #3 – Proffsbagarens grunder och avancerad matlagning

Vi kavlar upp ärmarna och sätter på bagarmössorna – det är dags att få en inblick i bagarens och konditorns värld! Vi bakar med, och lär oss om, olika degar, vi gör klassiska desserter och en fantastisk tårta där vi uppmanar de unga konditorerna att maxa kreativiteten. Men vi hinner mer än så! Som en brygga till den avslutande nivån djupdyker vi även i konsten att göra mästerliga maträtter, såsom den riktiga klassikern Toast Skagen, och behärska mer avancerade tekniker, exempelvis flambering.

Nivå #4 – Mästerkockarnas egna val

Nu får våra unga mästerkockar visa vad de går för! Inför varje måndag får kockarna ett recept och en lista på alla ingredienser som kommer att finnas tillgängliga. Eleven får själv välja att följa receptet eller att göra en helt egen variant. Valet är fritt så länge kocken använder sig av tillgängliga ingredienser. Stora finalen är det sista kurstillfället då eleverna får göra en trerätters meny att presentera för en jury och självklart för alla föräldrar!

Kontakta oss gärna för mer information, 0708 – 93 13 13.

 

Det här ingår i Småkockarnas Kockskola

  • 28 matlagningskurser inklusive fyra studiebesök
  • Kockrock, kockmössa och släng*
  • Kniv*
  • Receptkompendium
  • Kursmaterial
  • Råvaror
  • Matlådor att ta med sig hem
  • Mellanmål innan varje kurstillfälle
  • Småkockarnas diplom*

*Gäller vid bokning av alla nivåer.

Schema – totalt 28 tillfällen

Nivå #1.
Vecka 35, 36, 37, 38, 39, 40 & 41 (OBS! Framflyttad kursstart från vecka 34)

Nivå #2.
Vecka 45, 46, 47, 48, 49, 50 & 51

Nivå #3.
Vecka 4, 5, 6, 7, 8, 10 & 11

Nivå #4.
Vecka 15, 16, 17, 19, 20, 21 & 22

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Småkockarnas Kockskola – Nivå 1”