Streetfood – godaste gatumaten från världens hörn (Vuxenevent)

Streetfood eller gatumat är mat att inspireras av. Ofta lättlagat med få ingredienser, smakrikt och gott! Perfekt även för matlådan. På kursen får du komponera smaker, och använda råvaror från flera av världens alla hörn.

Kategori:

Beskrivning

Streetfood – godaste gatumaten från världens hörn

Streetfood eller gatumat är mat att inspireras av. Ofta lättlagat med få ingredienser, smakrikt och gott! Perfekt även för matlådan. På kursen får du komponera smaker, och använda råvaror från flera av världens alla hörn.

Genom kursledaren får du idéer och inspiration till gatumat med ursprung i olika mattraditioner. Du får upptäcka smaker och aromer, får kunskap om enkla grepp i köket. Tillsammans tar vi streetfood till nya höjder.

Innehåll

Varje kurstillfälle innehåller momenten:

  • Genomgång av kvällens maträtt eller maträtter.
  • Vi lagar mat tillsammans och kan cirkulera mellan olika grupper.
  • Vi sätter oss till bords och avnjuter maten – eller står och äter som är brukligt av streetfood!.

Tillsammans plockar vi undan och diskar av. Diskmaskiner finns.

Kunskap om matens innehåll, tillredning, smaksammansättning etc, ges under kvällens gång. Observera att maträtterna kan innehålla gluten, laktos, ägg och nötter, men viss anpassning kan ske.

Kursdagar

fredagar 20/4, 27/4, 4/5, 18/5. Uppehåll över Kristihimmelsfärdshelgen.

Målet med kursen

Tillsammans skapa goda ganska enkla rätter och lära oss mer om råvaror och kryddning.

Undervisningsform

Vi lagar mat tillsammans i en social miljö som bjuder in till samtal, inspiration deltagarna emellan och skratt tillsammans. Udi Tzvieli leder kursen, han inspirerar och stöttar där och när det behövs.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Vad ingår i kursavgiften

Ingredienser, råvaror och alkoholfri dryck. Recept, take away-förpackningar vid eventuella behov samt lån av förkläden. Vi håller till i ett välutrustat och trevligt matlagningskök med matsalsdel. Den som vill får ta med eget vin, öl eller annan dryck.

Kursledare

Udi Tzvieli är en nyfiken erfaren matguide med kunskaper från Medelhavets vegetariska kök. Han har deltagit i matlagningsworkshops i flera länder. Hans passion för färska ingredienser, matlagning och kulinariska upplevelser är stor.

Matlagningsköket

Lidingö Matstudio är centralt belägen nära Lidingöbron och första busshållplatsen från Ropsten. T-bana går till Ropsten. Parkering, gratis med p-skiva finns. I Matstudion håller också Småkockarna till – i Småkockarna får barn utveckla ett intresse för mat och matlagning. Läs mer om kursledaren Madeleine Morne och se hur Lidingö Matstudio ser ut, se länken.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Streetfood – godaste gatumaten från världens hörn (Vuxenevent)”