Beskrivning
Efterfrågan att lära sig laga sushi har varit stor och vi bestämde oss därför att anordna en inspirerande och lärorik sushi-kurs.
Vårens sushi-kurs består av 4 kurstillfällen som går en gång i veckan. Vi presenterar olika tekniker för varje tillfälle och använder oss av nya, spännande ingredienser varje gång. Dessa kurser är liknande, med små förändringar, för varje kursstart.
Vi fokuserar på kunskaper kring råvaror, lär oss använda köksredskap, säkerhet i köket, hygien och hälsa. Våra yngsta småkockar har skyddshandskar på sig då det används vassa redskap.
Detta lär vi oss:
- Hygien
- Hantera köksredskap
- Kunskap kring råvaror
- Laga egna maträtter
- Samarbeta med varandra
- Presentation/dekorering
- Nyfikenhet
- Öppenhet
Barnen får göra sushin själva och uppmanas att våga prova nya smaker. Detta stärker deras självförtroende och engagemang. Vi pratar om olika utbytbara råvaror som exempelvis råsocker istället för vitt socker, mindre salt, fullkornsmjöl med flera. Kursen förmedlar goda vanor för framtiden och utvecklar deras medvetenhet kring mat.
Småkockarna äger rätt att vid färre än fem deltagare avboka alt. omboka kursdeltagaren.
Antonia –
Leopold, 6 år, gick denna kurs under hösten 2017 och stortrivdes! Det var härligt att se hans stolthet i att själv ha tillverkat sushi att bjuda hela familjen på, som dessutom var mycket god!