fu2

Vegetarisk festmatlagning – Vuxenevent

Vill du bli inspirerad till vegetariska festrätter? Här inkluderar vi även grönsaker som används mer sällan i matlagningen. Lär dig mer om tillagning och fina tillbehör som platsar i en festmeny. På kursen får du prova hur du kan komponera smaker, råvaror och skapa vegetariska rätter på nya sätt.

Genom kursledaren får du upptäcka nya smaker och aromer, får kunskap om olika vegetariska råvaror samt inspiration till att tänka nytt. Tillsammans tar ni matlagningskonsten till nya höjder.

Kursstart: 20 april 2018

Länk till bokning på Folkuniversitetets hemsida.

Kategori:

Produktbeskrivning

Vegetarisk festmatlagning

Vill du bli inspirerad till vegetariska festrätter? Här inkluderar vi även grönsaker som används mer sällan i matlagningen. Lär dig mer om tillagning och fina tillbehör som platsar i en festmeny. På kursen får du prova hur du kan komponera smaker, råvaror och skapa vegetariska rätter på nya sätt.

Genom kursledaren får du upptäcka nya smaker och aromer, får kunskap om olika vegetariska råvaror samt inspiration till att tänka nytt. Tillsammans tar ni matlagningskonsten till nya höjder.

Innehåll

Varje kurstillfälle innehåller momenten:

  • Genomgång av kvällens festmeny. Den består av en huvudrätt och antingen en förrätt eller en efterrätt. Det bestämmer gruppen tillsammans.
  • Vi lagar mat tillsammans.
  • Vi sätter oss till bords och avnjuter maten.

Tillsammans plockar vi undan och diskar av. Diskmaskiner finns.

Kunskap om matens innehåll, tillredning, smaksammansättning etc, ges under kvällens gång. Observera att maträtterna kan innehålla gluten, laktos, ägg och nötter, men viss anpassning kan ske.

Målet med kursen

Tillsammans skapa vegetariska festrätter och lär oss mer om hantering av vegetariska råvaror.

Undervisningsform

Vi gör alla våra egna rätter men i en social miljö som bjuder in till samtal, inspiration deltagarna emellan och skratt tillsammans. Udi Tzvieli leder kursen, inspirerar och stöttar där och när det behövs.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Vad ingår i kursavgiften

Ingredienser, råvaror och alkoholfri dryck. Recept, take away-förpackningar vid eventuella behov samt lån av förkläden. Vi håller till i ett välutrustat och trevligt matlagningskök med matsalsdel. Den som vill får ta med eget vin eller annan dryck.

Kursledare

Udi Tzvieli är en nyfiken erfaren matguide med kunskaper från Medelhavets vegetariska kök. Han har deltagit i matlagningsworkshops i flera länder. Hans passion för färska ingredienser, matlagning och kulinariska upplevelser är stor.

Matlagningsköket

Lidingö Matstudio är centralt belägen nära Lidingöbron och första busshållplatsen från Ropsten. T-bana går till Ropsten. Parkering, gratis med p-skiva finns. I Matstudion håller också Småkockarna till – i Småkockarna får barn utveckla ett intresse för mat och matlagning. Läs mer om kursledaren Madeleine Morne och se hur Lidingö Matstudio ser ut, se länken.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Vegetarisk festmatlagning – Vuxenevent”

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *