Medelhavsmat – Vuxenevent

Medelhavsköket förknippas ofta med goda grönsaker med inslag av fisk, skaldjur eller kött, olivolja och nybakat bröd. Under kursen lär du dig lyfta fram smaker av säsongens grönsaker och kombinera det med kryddiga tillbehör och proteinkällor. Du lagar och äter maten tillsammans med andra under trivsamma förhållanden.

Tillsammans med kursledare och grupp får du prova smaker och ingredienser från medelhavsköket, lära dig om olika råvaror och kryddningar. Du får inspiration från kursledaren och de andra deltagarna. Ni lagar maten tillsammans och du får samtidigt kvällar med skratt, god mat och trivselmingel. Vi avslutar kvällen med en gemensam måltid.

Anmälan på Folkuniversitetets hemsida. Klicka här.

Kursstart: 5 april 2019
Slutdatum: 3 maj 2019
Antal veckor: 4 veckor
Tid: 17.30-19.45

Kategori:

Beskrivning

Medelhavsköket förknippas ofta med goda grönsaker med inslag av fisk, skaldjur eller kött, olivolja och nybakat bröd. Under kursen lär du dig lyfta fram smaker av säsongens grönsaker och kombinera det med kryddiga tillbehör och proteinkällor. Du lagar och äter maten tillsammans med andra under trivsamma förhållanden.

Tillsammans med kursledare och grupp får du prova smaker och ingredienser från medelhavsköket, lära dig om olika råvaror och kryddningar. Du får inspiration från kursledaren och de andra deltagarna. Ni lagar maten tillsammans och du får samtidigt kvällar med skratt, god mat och trivselmingel. Vi avslutar kvällen med en gemensam måltid.

Anmälan på Folkuniversitetets hemsida. Klicka här.

Kursstart: 5 april 2019
Slutdatum: 3 maj 2019
Antal veckor: 4 veckor
Tid: 17.30-19.45

Innehåll

Varje kurstillfälle innehåller momenten:

  • Förmingel med drink och aptitretare som vi komponerar tillsammans
  • Genomgång av kvällens maträtter som vi ska laga
  • Dags för matlagning! Deltagarna delas in i grupper som ändras om under kvällen.
  • Vi dukar upp, sätter oss till bords och avnjuter maten.

Tillsammans plockar vi undan och diskar av. Diskmaskiner finns.

Kunskap om matens innehåll, tillredning, smaksammansättning etc, ges under kvällens gång. Observera att maträtterna kan innehålla gluten, laktos, ägg och nötter, men vi anpassar så långt det är möjligt.

Preliminär meny för vårterminen 2019 publiceras snart.

Tillfälle 1 Förrätt: Huvudrätt: Tillfälle 2 Förrätt: Huvudrätt: Tillfälle 3 Förrätt: Huvudrätt: Tillfälle 4 Förrätt: Huvudrätt:

Målet med kursen

Trevliga kvällar med skratt, god mat, mingel och kanske nya vänner. Nya kunskaper i matlagning och smakkompositioner.

Undervisningsform

Deltagarna delas in i grupper som hjälps åt att laga rätterna som ska ätas. Grupperna ändras under kvällen. Madeleine Morne och Udi Tzvieli leder kursen, tillsammans eller var och en, och stöttar där och när det behövs. Kursledarna står för planering och förbereder inköp. Uppslag och idéer från kursdeltagarna vad gäller menyer tas också i beaktande.

Förkunskaper

Ett intresse för att laga mat och vara tillsammans med andra i grupp. Inga förkunskaper krävs.

Vad ingår i kursavgiften

Ingredienser, råvaror och alkoholfri dryck. Recept, take away-förpackningar vid eventuella behov samt lån av förkläden. Vi håller till i ett välutrustat och trevligt matlagningskök med matsalsdel. Den som vill får ta med eget vin eller annan dryck.

Kursledare

Madeleine Morne är matlagningsentusiast som drivit matlagningskurser för vuxna och barns sedan 2013. Hon är grundare av Lidingö Matstudio och Småkockarna. – Jag drivs av att få inspirera nyfikna små- och stora hemmakockar att tänka utanför den traditionella matlådan, säger Madeleine. Udi Tzvieli är en nyfiken erfaren matguide med kunskaper från Medelhavets vegetariska kök. Han har deltagit i matlagningsworkshops i flera länder. Hans passion för färska ingredienser, matlagning och kulinariska upplevelser är stor.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Medelhavsmat – Vuxenevent”