Välkommen till Småkockarna.

Vi är en matlagningsskola för barn och ungdomar som tycker att matlagning ska vara roligt, inspirerande och nyttigt. Här lär vi oss vad en råvara är samt hur man hanterar den enklast för att få bästa smak.

Målet med våra matlagningskurser är att barn ska få upp en medvetenhet kring mat redan i tidig ålder samt lära sig att det finns valmöjligheter. Vi använder oss exempelvis inte av socker och byter ut det vita mjölet mot fullkornsmjöl samt begränsar oss med salt. Småkockarna förmedlar en medveten förändring i vår vardag, stärker självförtroendet och skapar goda förutsättningar för framtiden. Ekologisk och närodlad matlagning är vår vision.

godasmaker

Bakgrund

Småkockarna grundades av matentusiasten Madeleine Morne som fick idén 2012 då dottern Mollie var ett år. Mollie vägrade äta, vilket självklart var väldigt frustrerande. Trots många turer till barnavårdscentralen och olika tips och råd, fungerade det inte riktigt med maten. En dag var Mollie med I köket då Madeleine lagade mat. Mollie doppade fingrarna I grytorna och smakade. Ett intresse väcktes och hon började äta!

Madeleine har alltid brunnit för bra matlagning och alltid önskat att få möjligheten att jobba med barn på något sätt. Nu såg hon chansen att kombinera de båda och 2014 startade hon Sveriges första matlagningsskola – Småkockarna. 

Lidingö magasin besökte oss häromveckan